Waarom Social Selling met LinkedIn helpt bij leadgeneratie? #b2b #leads

 

 

Digitaal zaken doen, personal branding, het massaal digitaal streamen om zo op een (post)corona-manier digitale leads opvangen? Het is anno 2020 en 2021 makkelijker dan ooit. Het is vooral relevanter en op bijvoorbeeld social media platform LinkedIn beter gericht op het juiste publiek. Zo zegt de nieuwste uitgave van hyper-marketing-media-lead-convsersie-content specialist Patrick Petersen RDM MA MSc.  In zijn nieuwste uitgave genaamd “Social Selling met LinkedIn” (socialsellingmetlinkedin.nl/socialselling/linkedin/)  sleept hij kleine ondernemers en zzp’ers door de digitale-thuiswerk coronacrisis heen met wervende features, tips en een digitaal commercieel plan dat helpt bij een diversiteit aan doelstellingen.

Lees verder

Interview CustomerTalk: ‘Social selling is persoonlijk, leuk, relatiegericht en gaat vaak digitaal live.’

 

Digitaal zakendoen, groeiende personal branding, het massaal digitaal streamen en op een manier die past bij de tijdsgeest relaties en klanten bedienen – het is anno 2021 makkelijker dan ooit door het grote bereik van social media. Het beheer van relaties op deze platformen is vooral relevanter geworden en op – met name – het zakelijke netwerk LinkedIn nog beter en specifieker gericht op het juiste publiek. Daar is namelijk geen plek voor complottheorieën en fake news.

Dat is de claim uit de nieuwste publicatie van specialist op het terrein van marketing voor social media Patrick Petersen. In zijn crossmediale boek ‘Social Selling met LinkedIn – Digitaal klantmanagement in een nieuwe economie’ sleept de hyperactieve auteur, docent en ondernemer de ondernemers met een kleine organisatie en zelfstandigen zonder personeel door deze digitale thuiswerkperiode heen. Dit gebeurt met wervende features, tips en een doelgericht plan voor social selling .


Koud en hard verkopen werkt niet meer, want alles is social selling geworden.

Social selling via LinkedIn

Op LinkedIn hebben gebruikers niet of nauwelijks last van hacks, fake accounts, spam of andere Facebook-achtige taferelen. Met het opnieuw – en anders – invullen van bestaande middelen en methodieken voor social media kun je als organisatie op een nieuwe manier groeien en digitaal relaties beheren. Dit zakelijke netwerk kent namelijk uiteenlopende mogelijkheden voor social selling.

Win een gratis exemplaar van het boek ‘Social Selling met LinkedIn’

Onder de lezers van CustomerTalk mogen wij drie exemplaren van het nieuwste boek van Patrick Petersen verloten. Wil je hier kans op maken? Stuur dan een e-mail naar service@customertalk.nl met de mededeling van ‘Social Selling met LinkedIn’ en je naam plus adres.

Enorme groei aan nieuwe mogelijkheden

Begin 2021 stond de wereldwijde LinkedIn-teller op ruim 750 miljoen gebruikers, met in Nederland bijna 10 miljoen accounts. Momenteel zijn zo’n 850.000 Nederlanders dagelijks op het platform te vinden. Daarbij dient aangetekend te worden dat het al geruime tijd geen netwerk voor louter werkzoekenden meer is. In toenemende mate wordt het een podium om kennis te delen en te netwerken, dat gekoppeld is aan media-uitzendingen via Zoom, Microsoft Teams en nieuwe functionaliteiten om bijvoorbeeld eenvoudig en gratis met je connecties te streamen. Het levert ondernemers met een kleine organisatie veel handige, gratis mogelijkheden op om zichtbaar te zijn en te blijven binnen een bestaand en warm netwerk.

Social selling is persoonlijk, leuk, relatiegericht en gaat vaak digitaal live.

Relevant, persoonlijk en interactief groeien met content

Door de besloten – en gesloten – community’s is LinkedIn niet alleen een relevant netwerk, maar ook van hoge kwaliteit. Het slim gebruiken van hashtags zorgt er tegenwoordig bovendien voor dat je content buiten je persoonlijke netwerk zichtbaar en vindbaar is. De story’s op het platform prikkelen de connecties op een persoonlijk manier de mobiele feed in. De nieuwe eventfeatures maken het met relevante contentmarketing genereren van nieuwe contacten en leads zeer eenvoudig, om vervolgens met een nieuwe opties – zoals Open for Business en de keuzemogelijkheid om een pagina vol cases te maken – ook nog eens kwaliteitsleads binnen te halen.

Content steeds beter vindbaar in zoekmachines

De streams en events circuleren vervolgens nog eens een aantal dagen in de eigen feed om zo een breed publiek prospects te bedienen. Het netwerk beloont zijn gebruikers daarnaast door de content steeds beter vindbaar te maken in zoekmachines als Google en Bing. Het presenteren is vooral leuk geworden, want livestreams, mooie visuele casepagina’s, polls, story’s en meer grafische content maken van die aloude feed een zakelijk feest.

Op LinkedIn hebben gebruikers maar weinig last van hacks, fake accounts, spam of andere Facebook-achtige taferelen.

Features die helpen bij het digitaal ondernemen en thuiswerken

De auteur laat doelmatig de nieuwe features zien van LinkedIn in zijn boek ‘Social Selling met LinkedIn’. Het platform is in 2020 uitgegroeid tot een vooraanstaand mediakanaal voor business-to-business (B2B) én business-to-consumer (B2C), met toepassingen die nog maar weinig gebruikers kennen. Gerichte social selling vormt hierbij de rode draad.

Het praktische en handige ‘Social Selling met LinkedIn’ is het eerste boek dat de nieuwe, wervende features van LinkedIn helder op een rij zet. Het kleurrijke leer- en managementboek geeft inzichten in het verbeteren van de vindbaarheid, het aantrekken van besluitvormers en het digitaal verstevigen van zakelijke relaties. Het praktische boek is uniek in zijn soort en diverse experts delen hun gebruikswijze van LinkedIn. De QR-codes brengen de lezers snel op de bijbehorende website, gevuld met veel extra’s.

Foto: Unsplash

Het Social Selling met LinkedIn boek is verkrijgbaar en gaat mee met Managementboek.nl-campagnes!

Samenvatting

Managementboek.nl: ‘Social Selling met LinkedIn – Digitaal klantmanagement in een nieuwe economie’

Digitaal zaken doen, groeiende personal branding, het massaal digitaal streamen en zo op een (post)corona-manier relaties en klanten te bedienen, is anno 2021 makkelijker dan ooit. Het beheer van relaties op de sociale platformen is vooral relevanter geworden en op – bijvoorbeeld – social media platform LinkedIn nog beter gericht op het juiste publiek. Het is de claim uit de nieuwste uitgave van social media marketing specialist Patrick Petersen RDM MA MSc. In zijn nieuwste, crossmediale boek Social Selling met LinkedIn sleept hij de kleine ondernemers en zzp’ers door de digitale, thuiswerk coronacrisis heen.

“Koud en hard verkopen werkt niet meer; alles is social selling geworden!”

Op LinkedIn hebben we maar weinig last van hacks, fake-accounts, spam of andere Facebook-achtige taferelen. Met het opnieuw – en anders – benaderen van bestaande (social media) middelen kunt u op een nieuwe manier groeien en digitale relaties beheren.

Lees verder

Opwarmen oude toepassingen in LinkedIn zorgen voor groei bedrijven

Grafiek van Ruigrok Netpanel over het aantal gebruikers op LinkedIN.

Zoals in het boek wordt beschreven, heeft LinkedIn – sinds de overname door Microsoft – een flink aantal toepassingen toegevoegd. Het zijn toepassingen die het connecten makkelijker maken, de contentmarketing professioneler maken en oude toepassingen weer nieuw leven inblazen. Zo ook de aloude Company Page die “dood” leek in LinkedIn.

Feed

De bedrijfspagina is niet langer het zorgenkindje van LinkedIn en voor veel organisaties een doelloos “moetje”. De posts uit de bedrijfspagina kunnen nu gemakkelijk op de persoonlijk feed worden gedeeld en ook omgedraaid. Zo kunt u kiezen of u eventueel reageert vanuit een persoon of vanuit de bedrijfspagina. De pagina doet weer volwaardig mee en kent diverse varianten om aan de eigen bedrijfsvermelding te koppelen.  Ook is de vindbaarheid verbeterd in bijvoorbeeld Bing en Google.

 

 

Campagne en preview Social Selling met LinkedIn op Managementboek.nl

Het praktische en handige Social Selling met LinkedIn is het eerste boek dat de nieuwe, wervende features van LinkedIn helder op een rij zet. Het kleurrijke leer- en managementboek geeft inzichten in het verbeteren van de vindbaarheid, het aantrekken van besluitvormers en het verstevigen van digitale, zakelijke relaties. Het praktische leer- en managementboek Social Selling met LinkedIn is uniek inzijn soort.

Het boek Social Selling met LinkedIn op portal Spreekbuis.nl

 

Digitaal zaken doen, of het massaal digitaal streamen, en zo uw eigen stream-kanaal in beheer lanceren, is anno 2020 en 2021 makkelijker dan ooit. Het is vooral relevanter en op bijvoorbeeld social media platform LinkedIn beter gericht op het juiste publiek. Zo zegt de nieuwste uitgave van hyper-marketing-media-content specialist Patrick Petersen RDM MA MSc.  In zijn “Social Selling met LinkedIn” sleept hij kleine media-ondernemers door de digitale-thuiswerk coronacrisis heen met features, tips en een mediaplan dat helpt bij een diversiteit aan doelstellingen.

De enorme groei van mediaplatform LinkedIn
Begin 2021 stond de wereldwijde LinkedIn teller op ruim 750 miljoen gebruikers, met in Nederland bijna 10 miljoen accounts. Het zijn geen inschattingen, maar de officiële  cijfers van het snelgroeiende LinkedIn zelf. Begin 2021 gebruikten dagelijks zo’n 850.000 mensen LinkedIn, wat niet alleen meer een platform is voor werkzoekenden, maar steeds meer een netwerk- en kennisplatform is dat gekoppeld is aan media uitzendingen via Zoom, Microsoft Team (tevens eigenaar van LinkedIn) en de nieuwe features om eenvoudig en gratis richting het eigen netwerk te streamen.

Mediapubliek persoonlijk en interactief bedienen
Door de besloten – en gesloten – netwerken, is het kijkpubliek op LinkedIn niet alleen relevant, maar ook van kwaliteit. De stories op LinkedIn pushen de uitzendingen en nieuwe digitale events op LinkedIn om vervolgens met een nieuwe opties, zoals Open for Business en de optie om een pagina vol cases te maken, ook nog eens leads binnen te halen. De streams circuleren vervolgens nog eens een aantal dagen in de eigen feed om zo een extra terugkijk publiek te bedienen.

Petersen laat de nieuwe media-features zien van LinkedIn dat in 2020 en 2021 is uitgegroeid tot een vooraanstaand b2b en b2c mediakanaal met features die nog maar weinig gebruikers kennen. Diverse experts delen hun gebruik van LinkedIn in het boek.

WIN een van de twee boeken die getekend zijn door de auteur!
Vraag: “Hoe zou jij LinkedIn als vooraanstaand nieuw mediakanaal als persoonlijke spreekbuis gaan inrichten?” Stuur hier jouw antwoord.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij AKO, Bruna, Bol.com en Managementboek.nl

LinkedIn Top Voices 2020: Nederland #opvallende #LinkedIn #gebruikers

Januari 2021 heeft LinkedIn voor het tweede jaar op rij LinkedIn’s Top Voices van Nederland bekend gemaakt. Dit zijn leden die de professionele discussie in diverse sectoren aanzwengelen en bepalen. Met hun bijdrages helpen ze leden met het vinden van balans in deze onzekere tijd. Ze deinzen er niet voor terug om het gesprek aan te gaan over belangrijke en soms precaire onderwerpen in hun vakgebied. Hierbij kun je denken aan: relevant blijven in tijden van thuiswerken, diversiteit op de werkvloer, het verkleinen van de loonkloof tussen man en vrouw of hoe het eraan toegaat op de intensive care in tijden van een pandemie.

Lees verder