LinkedIn Talent Insight: ‘Directe toegang realtime inzicht Nederlands talent’

LinkedIn introduceert een bètaversie van LinkedIn Talent Insights die ook direct in Nederland beschikbaar is. LinkedIn Talent Insights is de eerste analysetool van het bedrijf dat de gegevens van 575 miljoen professionals, 20 miljoen bedrijven en 15 miljoen actieve vacatures combineert en analyseert. Het nieuwe programma helpt bedrijven met hun huidige en toekomstige behoefte op het gebied van talent.

Manier talent zoeken

De manier waarop bedrijven naar talent zoeken, is de afgelopen jaren compleet veranderd. De meeste kandidaten zijn tegenwoordig online te vinden en in ruil daarvoor hebben zij toegang tot een overvloed aan informatie over bedrijven. Dankzij beschikbare technologie hoeven bedrijven niet langer ‘op hun onderbuikgevoel af te gaan’ wanneer het aankomt op het aannemen van werknemers, het structureren van teams, de locatie van een kantoor en hoe ze de strijd aangaan om talent. Met behulp van data analyse en zogenoemde HR analytics kunnen bedrijven beter geïnformeerde beslissingen nemen voor de toekomst.
Het LinkedIn’s Rise of Analytics in HR rapport laat echter zien dat de algehele adoptie van HR analytics in EMEA nog relatief laag is. Zo’n 19 procent van de bedrijven past HR analytics toe en slechts 12 procent beschikt over speciale HR Analytics-functies. Het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken lijken hiermee in EMEA voorop te lopen. Nederland staat op de zesde plek.
LinkedIn Talent Insights kan hierbij helpen. Met behulp van Artificial Intelligence en data uit LinkedIn’s gigantische database geeft LinkedIn Talent Insights toegang tot realtime inzicht in hoe talent zich beweegt en hoe andere bedrijven het doen. Het programma is opgesplitst in twee onderdelen. Een onderdeel is gericht op talent en biedt inzicht in onder andere de vaardigheden, educatie, betrokkenheid met het merk van een bedrijf. Het andere onderdeel heeft betrekking op gelijksoortige bedrijven en biedt bijvoorbeeld inzicht in waar concurrerende bedrijven talent vandaan halen. Meer informatie over LinkedIn Talent Insights is hier te vinden of bekijk deze video.
Nederlandse bedrijven die HR-analytics gebruiken, zetten dat momenteel vooral in voor talentontwikkeling. Het strategisch potentieel voor talent keuzes op de lange termijn wordt vaak nog onbenut. LinkedIn Talent Insights gaat HR professionals en andere managementfuncties helpen om dankzij realtime inzicht beter geïnformeerde beslissingen te nemen over het werven van talent.
Dit zegt Raymond Hüner, directeur LinkedIn Talent Solutions Benelux.