De cover is klaar! Social Selling met LinkedIn! #covertekst #flaptekst

Het praktische leer- en managementboek Social Selling met LinkedIn is uniek in zijn soort. De handzame uitgave biedt de beginnende LinkedIn-gebruiker, als ook de professional, nieuwe (theoretische) inzichten die direct worden omgezet in de praktijk. Het crossmediale en kleurrijke boek helpt een effectieve social selling aanpak te ontwikkelen en ook uit te voeren. Hierbij worden de actuele social selling toepassingen ingezet, gecombineerd en uitgelicht. De bijlagen op de ondersteunende website www.socialsellingmetlinkedin.nl, maken van het boek een crossmediale beleving met als doel: scoren met een werkende social selling mix op en met LinkedIn! Het boek mixt naadloos de vele nieuwe mogelijkheden van contentmarketing, leadgeneratie en social media engagement tot een social selling mix.

Lees verder

Exclusief in het boek ‘Social Selling met LinkedIn’: ‘Privacy, van koude acquisitie naar opgewarmde social selling!’

De privacywetgeving deukte LinkedIn in 2018 flink in. In 2020 is de optie Near By verwijderd, maar zijn er wel meer opties voor het starten van laagdrempelige events toegevoegd. Onder druk van de GDPR-wetgeving is een optie als Near By verwijderd en zijn er in 2018 ook meer dan veertig extra instellingen bijgekomen, zoals een optie voor het tonen van persoonlijke advertenties en een uitgebreide optie Instellingen en Privacy die bepaalt wat je openbaar maakt van je profiel.

Lees verder

De leukste social media inhakers van 2020 op een rij #inspiratie #contentmarketing

Inhakers zijn op de sociale media al jaren de perfecte manier om je bereik en de engagement te verbeteren. Aan de hand van een inhaakkalender kun je inhakers zorgvuldig inplannen, maar succes is zeker niet gegarandeerd. Het moment en het verrassingseffect spelen een grote rol bij de effectiviteit van een inhaker. Er is dus niet alleen creativiteit nodig, maar ook een gevoel voor timing. Wie maakte dit jaar de grappigste, mooiste, snelste en meest creatieve inhaker op actualiteit, hypes of vaste feestdagen? Ter inspiratie hebben wij de beste inhakers van 2020 op een rijtje gezet!

1.      In januari lagen er al paaseitjes in de schappen

De timing van een inhaker is belangrijk, maar dat betekent niet dat je moet wachten tot de feestdag zelf. Vanaf het moment dat een dag veelbesproken is, is een inhaker al een goed idee. En tja, paaseitjes en pepernoten zijn nu eenmaal al een discussiepunt vanaf het moment waarop ze in de winkel liggen. Dat heeft HEMA duidelijk begrepen.

 

Lees verder

Hoofdstuk 7 #7000 over de Sales Navigator #uitlegvideo #tips #presentaties

Hoofdstuk 7 #7000 over de Sales Navigator. Handig is deze betaalde tool, die steeds meer los is komen te staan van LinkedIn. Sales Navigator is een klantdata-gestuurd oplossing die de relatie tussen u als aanbieder en de lead of inkoper efficiënter maakt.

En presentaties:

 

Mediamonitor: ‘Digitalisering consument in volle vaart’ #rapport #cijfers

 

De Nederlandse mediasector kenmerkt zich momenteel door een overgang van offline naar online gebruik, samen met trends zoals toenemende convergentie, internationalisering en concentratie van de verschillende mediamarkten. Dat stelt het Het Commissariaat voor de Media (CvdM) in de nieuwste Mediamonitor.

De Mediamonitor 2020 gaat over de ontwikkelingen in het mediagebruik en de financieel-economische omstandigheden van mediabedrijven in 2019. Vanwege de impact van COVID-19 op de mediasector wordt er in deze Mediamonitor echter ook gekeken naar het eerste half jaar van 2020. Het mediagebruik veranderde in deze periode – weliswaar tijdelijk – vrij abrupt.

 

Lees verder

Hoofdstuk 2: Doelen social selling uit de Social Selling Cirkel

 

Naast het verbeteren van de eigen Social Selling Index, zagen wij in de Social Selling Cirkel de volgende doelen:

  • Personal branding; naast het spiegelen van het DNA op basis van het VAK-EI. Personal branding is uzelf beschouwen als een mensmerk (brand) en het op die manier positioneren. Het gaat om het uzelf presenteren aan de juiste connecties waarbij u constant consistent communiceert wat uw sterke eigenschappen zijn, wie u bent, waar u goed in bent, wat uw onderscheidend vermogen is en welke uitdaging u graag aangaat ziet.
  • Leadgeneratie; de juiste connecties vinden op basis van de relevante behoefte om vervolgens waardevolle, winstgevende relaties aan te gaan.
  • Klantinformatie; het onderzoeken van de profielen en het gedrag van (toekomstige) klanten en het verrijken van inzichten voor de creatie en curatie van content van waarde en het intensiveren van de inhoudelijke relatie. Een waardevol instrument om inzicht te krijgen in de tevredenheid van uw klanten, de klantbeleving en de verwachtingen van uw klanten.
  • Community building; het gedegen aan- en uitbouwen van een relevante groep van connecties op grond van bijvoorbeeld interessante hashtags, discussiegroepen, de eigen community, werknemers of een zelf samengestelde groep van connecties. Door community building worden mensen dichter tot elkaar gebracht en wordt de identificatie met het merk of de organisatie versterkt.
    Reputatiemanagement; online reputatiemanagement is de meest vitale vorm van reputatiemanagement. Reputaties worden vooral online beïnvloed en online zichtbaar gemaakt. Reputatiemanagement is het zelf actief aan de slag gaan met het beheren van uw online informatie en beeldvorming.
  • Thought leadership; de thought leader onderscheidt zich als persoon of als organisatie door onderscheidend te concurrenten op basis van een specifieke expertise en visie binnen de bedrijfstak. Tactisch deelt u waardevolle kennis over het vakgebied of gebruikt u de deskundigheid om de doelgroep te informeren en inspireren.
    Traffic; dit was ooit het primaire doel van online marketing. Nu ook online marketing steeds meer salesdriven en accountable is, combineren wij een doel, zoals het opwekken van meer online verkeer op bijvoorbeeld de site, pagina, profiel of app, met andere doelen, zoals engagement.
  • Customer engagement; dit doel wordt op LinkedIn steeds relevanter. Relaties draaien om engagement (betrokkenheid) en heeft een constante, waardevolle voeding nog om te kunnen blijven bestaan als waardevolle relatie. Customer engagement gaat verder dan de traditionele klantbinding en is de emotionele binding die een klant ervaart met een organisatie of persoon op basis van bijvoorbeeld

Hoofdstuk 1 #1004 video’s met uitleg Open for Business en sales insights

 

Naast de engaging polls en stories, is er voor de kleine ondernemer een nieuwe, social selling mogelijkheid toegevoegd in de vorm van Open for Business (een term die we trouwens al eerder zagen op LinkedIn), niet te verwarren met Open for Work. om de eigen dienst direct in het persoonlijk profiel onder de koptekst te promoten en zo eenvoudig relevante leads op te vangen. 

Lees verder