LinkedIn Top Voices 2020: Nederland #opvallende #LinkedIn #gebruikers

Januari 2021 heeft LinkedIn voor het tweede jaar op rij LinkedIn’s Top Voices van Nederland bekend gemaakt. Dit zijn leden die de professionele discussie in diverse sectoren aanzwengelen en bepalen. Met hun bijdrages helpen ze leden met het vinden van balans in deze onzekere tijd. Ze deinzen er niet voor terug om het gesprek aan te gaan over belangrijke en soms precaire onderwerpen in hun vakgebied. Hierbij kun je denken aan: relevant blijven in tijden van thuiswerken, diversiteit op de werkvloer, het verkleinen van de loonkloof tussen man en vrouw of hoe het eraan toegaat op de intensive care in tijden van een pandemie.

Virus

Terwijl het coronavirus ons in zijn greep houdt, creëren deze mensen perspectief door het aangaan en onderhouden van zinvolle gesprekken. Die gesprekken creëren verbinding en daarmee saamhorigheid, iets waar mensen nu meer dan ooit behoefte aan hebben.

Wie zijn de Top Voices van Nederland? Dit jaar hebben we een 21-jarige verpleegkundige op de lijst staan die als missie heeft: geluksmomenten bezorgen aan mensen met dementie. Maar ook een ‘diversiteitsmakelaar‘ die zich inzet voor meer kleur in de media en een leraar Engels die zich actief uitspreekt over kansenongelijkheid in het onderwijs. Allemaal delen ze zowel persoonlijke inzichten als professionele expertise en zwengelen hiermee discussies aan.

Voor de samenstelling van de lijst hebben we gebruik gemaakt van een aantal kwantitatieve en kwalitatieve factoren, waaronder: hun betrokkenheid (inclusief reacties, commentaren en gedeelde content van leden), de regelmaat waarmee bijdrages geplaatst worden en de groei van het aantal volgers. Een gedetailleerdere uitleg over de methodiek vind je onderaan het artikel.

Dit zijn de 20 #LinkedInTopVoices in Nederland (in alfabetische volgorde):

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Waar hij het over heeft: Marcouch, burgemeester van Arnhem, houdt zijn volgers op de hoogte van het wel en wee in zijn gemeente en de regio en kaart daarnaast maatschappelijke discussies aan, bijvoorbeeld over de vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten, lhbti-rechten en het belang van sport. Bovendien toont hij zich niet te beroerd om Sinterklaas een handje te helpen.

Volg Ahmed Marcouch 

 

Bekijk hier de rest van de lijst!

Laat een reactie achter